Zulte start vandaag het platform #ZulteHelpt op

Foto: www.zulte.be

Zulte - Het coronavirus leidt tot bijzondere tijden. De federale overheid legt strikte maatregelen op om de verspreiding van het virus zoveel mogelijk te beperken en kwetsbare groepen te beschermen. 'Solidariteit is nu meer dan ooit belangrijk', zegt burgemeester Simon Lagrange, 'daarom gaan we van start met #ZulteHelpt”. Iedereen die hulp nodig heeft of hulp wil bieden kan terecht bij het platform #ZulteHelpt.'

Er kan via het platform een beroep gedaan worden op een vrijwilliger die de noodzakelijke boodschappen in huis haalt, naar de apotheek gaat of een telefonisch babbeltje slaat. “Mensen die hulp willen bieden, raad ik aan eerst klaar te staan voor de personen in hun directe omgeving zoals buren en familie,” zegt burgemeester Lagrange, “wie meer wil doen, kan terecht bij het platform #ZulteHelpt”. De gemeente bundelt alle hulpvragen, houdt een overzicht bij van de geregistreerde vrijwilligers en neemt opnieuw contact op wanneer een geschikte match gevonden is.

Voor alle informatie over hulp bieden of hulp vragen kan je terecht op www.zulte.be . Daarnaast kan je het #ZulteHelpt-team ook bereiken per mail naar zultehelpt@zulte.be of telefonisch op Tel. 09 321 84 24 in het Sociaal Huis of Tel. 09 243 14 18 in het gemeentehuis. Om iedereen te informeren, krijgen alle Zultenaren ook nog een infobrief in de bus.

Hulp nodig? 

De gemeente Zulte bundelt alle hulpvragen. Laat weten waarmee je wil geholpen worden via één van onderstaande manieren:

Alle vragen worden bekeken en je wordt gecontacteerd als er een geschikte vrijwilliger gevonden is. Alle vragen worden strikt vertrouwelijk behandeld.

Wil je zelf helpen? 

Help eerst de personen die hulp nodig hebben in je directe omgeving, zoals familie, buren of vrienden. Je kan bijvoorbeeld een briefje bij buren in de bus steken om hulp aan te bieden.

Wil je nog meer doen? Geef je dan op als vrijwilliger. Je kan jouw hulp aanbieden voor een babbeltje via de telefoon, een boodschap naar de apotheek of een andere boodschap.

Mensen die zich inzetten in het kader van #ZulteHelpt, doen dat in opdracht van de Vlaamse Overheid. De Vlaamse Overheid zorgt ervoor dat je, als je vrijwilligt in dit verband, ook verzekerd bent. Meer informatie vind je op www.vlaanderenhelpt.be.

Door Eddy Lefevre
AANGERADEN
Meest recent