Genezen Maximiliano Richeze eindelijk weg uit Abu Dhabi

© EFE

Maximiliano Richeze is eindelijk ontslagen uit het ziekenhuis van Abu Dhabi, waar de Argentijn van UAE-Emirates in totaal achttien dagen geleden moest verblijven.

Hugo Coorevits

De lead out van de Colombiaanse topsprinter Fernando Gaviria raakte besmet met het coronavirus tijdens de UAE Tour die einde februari werd afgebroken. Dinsdagavond kwam het goede nieuws dat twee opeenvolgende testen op Covid-19 een negatief resultaat opleverden, zodat hij het ziekenhuis kon verlaten.

In Zuid-Amerika en zijn vaderland Argentinië zijn evenwel ook al de nodige maatregelen getroffen in een poging om het coronavirusgevaar in te dijken. Via de sociale media bedankte de bijna 37-jarige Richeze de dokters en zijn staff in Abu Dhabi en vroeg iedereen in zijn thuisland de opgelegde maatregelen van het ministerie van Volksgezondheid en de regering te willen respecteren. Dat deed Nairo Quintana en zijn broer Dayer ook al in videofilmpjes. De Colombianen van Arkéa-Samsic blijven na Parijs-Nice nog vrijwillig in quarantaine. Nairo Quintana won op Valdeblore-La Colmiane de laatste etappe van de met één dag ingekorte ‘Koers naar de zon’.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten