Initiatieven om te blijven bewegen, ook in coronatijden

De Sportdienst van Deinze ter gelegenheid van de lancering van de Party Workout vroeger op het jaar (archieffoto). Foto: Eddy Lefevre

Deinze / Nevele - Door de coronamaatregelen is het niet meer toegelaten te sporten in jouw sportclub, maar dat wil niet zeggen dat er helemaal niet meer kan gesport worden. Ook Sport Vlaanderen roept samen met wetenschappers en sportartsen in een open brief op om te blijven sporten. In Deinze werden verschillende initiatieven op touw gezet om fit en gezond te blijven.

Keep-fit@Home Deinze

Volg op de blog Keep-fit@Home Deinze de wekelijkse lessen keep-fit en seniorengymnastiek van de dienst sport en recreatie "vanuit jouw kot". Ook voor de jongsten wordt hier wekelijks een les voorzien. Verder kan je op de blog ook links naar andere online lesgevers uit de buurt vinden.

www.deinze.be/keep-fithome

10.000 stappen

Mis je toch wat competitie of wil je jouw activiteit vergelijken met die van familie, collega's, teamgenoten? Word dan lid van de groep "Deinze nooit deinzen" en ga de uitdaging aan met jouw stadsgenoten. Je vindt ze ook op Facebook.

Post jouw activiteiten en zet andere Deinzenaars aan om fit te blijven. Overtuig jouw vrienden om fit te blijven en post video's en foto’s op sociale media met volgende hashtags: #sporterbelevenmeer #deinze #blijfsporten.

Basisregels in coronatijden

"Blijven bewegen en sporten is belangrijk, ook in deze moeilijke tijden," stelt schepen van sport Norbert De Mey. "Het is daarbij belangrijk om enkele basisregels in acht te nemen. Sport niet als je ziek bent. Raak enkel jouw eigen materiaal aan. Hou minstens 1,5 meter afstand van elkaar. Doe niets in de marge van jouw sportactiviteit: dus niet samen met de auto naar de activiteit of niet samen omkleden. Sport bij voorkeur in je eentje of beperk jou tot sporten met huisgenoten of maximum één niet-huisgenoot. Doe het kalm aan: niet te intensief en niet te lang aan één stuk. Bouw langzaam op."

Door Eddy Lefevre
AANGERADEN
Meest recent