Stad schort betalend parkeren op

Geraardsbergen - In het kader van de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus kan men voortaan gratis parkeren in de zones van betalend parkeren. En men moet geen parkeerschijf meer leggen in de blauwe zones.

"Voor het lokaal bestuur primeert de veiligheid en de gezondheid" zegt waarnemend burgemeester Fernand Van Trimpont (CD&V). "Door deze maatregel beschermen we de parkeerwachters. En ook alle automobilisten die zo geen contact meer moeten hebben met het touchscreen van de parkeerautomaten. Bovendien willen we met deze tijdelijke maatregelen het vlot parkeren voor alle zorgverstrekkers, hulpverleners en mantelzorgers makkelijker maken."

Van Trimpont benadrukt wel "dat de opschorting van de controles in de blauwe zone en in de betaalzone niet betekent dat de wegcode niet moet gerespecteerd worden. Bij verkeersovertredingen zoals bijvoorbeeld parkeren op het voetpad of parkeren op een parkeerplaats voor mindervaliden zonder geldige kaart, kan de politie nog steeds overgaan tot het opmaken van een proces-verbaal."

Door Jan Lion
AANGERADEN