Vreemde oproep van Britse media regulator: “Gebruik microgolfoven even niet meer”

Bron © Mirror

(Themabeeld) Foto: Shutterstock

Vreemd advies in Groot-Brittannië. De lokale regulator voor de media Ofcom vraagt de Britten om niet langer gebruik te maken van hun microgolfoven om het wifi-netwerk te sparen. “Het internet is momenteel onze enige connectie met de buitenwereld”, zegt Ofcom in een mededeling. “Het is belangrijk dat we de snelheid van het internet en de verbinding zo goed mogelijk houden. Het gebruik van een microgolfoven kan het signaal verstoren en zelfs verminderen.”

De vraag komt er nadat verschillende breedbandproviders en telecombedrijven een toename van 20 procent hadden opgemerkt door de quarantainemaatregelen in het land. Openreach, het bedrijf dat de telefoonkabels en elektriciteitskasten onderhoudt in heel het land, benadrukt wel dat er geen reden is tot paniek. “In de avond wordt het netwerk nog altijd meer belast dan overdag”, zegt een woordvoerder aan The Mirror. “Ook bij Virgin Media zien ze een toename maar het netwerk is zo gebouwd dat we dit aankunnen.”

Door lla

Nog vragen over het coronavirus?
Een antwoord op de belangrijkste vragen vind je hier.

Wat is het coronavirus? Wat zijn de symptomen? Hoe kan je besmetting vermijden? Wat als je ziek bent? Welke maatregelen zijn er in België?