Vol rimpels en een chagrijnige blik: naaktkat Xherdan verovert het internet

Bron © Insider

Wie dezer dagen kampt met verveling, zoekt al eens zijn toevlucht in sociale media. En daar stuit je weleens op een grappig huisdier. Xherdan, een zesjarige Canadese naaktkat (sphynx) uit het Zwitserse Zürich, is er zo eentje. In geen tijd veroverde de kwaad uitziende kater het internet. Ondanks de vele rimpels en chagrijnige blik is hij volgens zijn eigenares Sandra Filipi een “heel lieve poes”.

Bijna zeven jaar geleden adopteerde Filipi de kat, die toen enkele weken oud was. Inmiddels weegt het dier een dikke zeven kilo, en dat is volgens Filipi volledig te wijten aan zijn niet te stoppen eetlust. “Hij eet zo graag vers vlees en avocado’s”, zegt ze aan entertainmentwebsite Insider. “Hij is gewoon niet te stoppen.”

Ondanks zijn ietwat ongewone uiterlijk was het liefde op het eerste gezicht bij Filipi. “Toen ik hem voor de eerste keer zag, wist ik dat hij mijn kat zou worden. Hij is gewoon uniek en laat veel mensen lachen. Hij is zo lief en loopt voortdurend te spinnen. Ondanks zijn naakte huid is hij ook gek op knuffelen en aaien.”

Inmiddels heeft de pagina van Xherdan bijna 30.000 volgers.

Door lla