Hoop voor Tour de France blijft levend: Franse minister van Sport overweegt editie achter gesloten deuren

Bron © BELGA

Foto: Photo News

De Franse minister van Sport, Roxana Maracineanu, heeft woensdag in een interview met France Bleu aangehaald dat het mogelijk is dat dit jaar de Tour de France achter gesloten deuren zal worden georganiseerd. Omwille van het coronavirus is het doorgaan van La Grande Boucle momenteel hoogst onzeker.

“Momenteel liggen alle scenario’s nog op tafel”, legde Maracineanu uit. “De onderhandelingen met ASO lopen, maar het is nog te vroeg om iets naar buiten te kunnen brengen. Een wedstrijd achter gesloten deuren behoort tot de mogelijkheden. De Tour overleeft niet dankzij inkomsten via ticketverkoop. Verkoop van tv- en mediarechten zijn veel belangrijker. Iedereen begrijpt momenteel dat het best is thuis te blijven. Zo zouden supporters de Tour alsnog op tv kunnen volgen. Dat zou niet erg nadelig zijn.”

De Tour brengt elk jaar zo’n tien tot twaalf miljoen mensen naar de kant van de weg. Een editie achter gesloten deuren, zoals Parijs-Nice begin deze maand, lijkt echter ook erg moeilijk te realiseren met liefst 3.470 kilometer aan parcours.

Door Michiel Verheirstraeten
AANGERADEN
Meest recent