Vrouw belt tijdens lockdown al haar exen op met de vraag waar het misliep, en raadt iedereen aan hetzelfde te doen

Foto: ss

Nu ook de Britten in hun kot moeten blijven, duiken steeds meer interessante tijdverdrijven op. Zo is er universiteitsstudente Rebecca (19), die besliste om al haar exen op te bellen en te vragen waar het verkeerd gelopen is tussen hen. Ze raadt iedereen aan haar voorbeeld te volgen.

Wat als je élke film op Netflix gezien hebt, je al je vrienden gebeld hebt en je hele wijnvoorraad op is? Dan ga je aan jezelf werken, zo vertelt de 19-jarige Rebecca aan The mirror. Ze besloot al haar exen te contacteren om te vragen waar het fout is gelopen tussen hen. “De mensen die me op mijn slechtst hebben meegemaakt zijn het best geplaatst om me te vertellen wat fout is gegaan en hoe het beter kan. Het is de moeite waard om te ontdekken hoe ik de beste versie van mezelf kan zijn.”

Naast een poging om die beste versie van zichzelf te worden kwam het initiatief van Rebecca er ook uit pure verveling. “Ik had écht niets beters te doen. Het was verschrikkelijk om te wachten op antwoord, maar eigenlijk was iedereen best lief. Er is niets blijven hangen. Dat zette me wel aan het denken: het is zo eenvoudig om iemand uit je leven te verbannen.”

De gesprekken waren bijzonder, zo vertelt ze, en ze heeft er veel uit geleerd. “Het was hard om te horen wat ze zeiden, maar het is nuttig.” Rebecca raadt anderen aan nu hetzelfde te doen. “Ze zijn waarschijnlijk even verveeld als jij en willen je gerust wat feedback geven in deze cruciale periode. En wat heb je anders te doen?”