Pret vanuit je zetel: geniet van deze virtuele ritjes in wilde achtbanen

Takabisha / Kingda Ka © Shutterstock

Ben je de emotionele rollercoaster die het coronavirus veroorzaakt beu? Dan is het tijd voor een echte kick vanuit je zetel. Zeven filmpjes van wilde achtbanen in momenteel gesloten pretparken, in Amerika en Japan, waarin je vooraan ‘plaatsneemt’. Wedden dat je ook thuis de adrenaline door je lijf voelt stromen?

vwh

Kingda Ka
Six Flags Great Adventure in Jackson, New Jersey

Dit is de hoogste (127,4 meter) en op een na snelste (naar 206 km/h in 3,5 seconden) achtbaan ter wereld. Het ritje duurt maar even, maar door het hoge tempo en indrukwekkende vrije val weet je geen seconde waar je hoofd staat.

 

Steel Vengeance
Cedar Point in Sandusky, Ohio

De jongste rollercoaster in dit park is een hybride, deels houten, exemplaar met een heuse spanningsopbouw. Darna gaat het pijlsnel... bergaf. Zin in iets anders? Het pretpark biedt achttien virtuele ritjes aan.

 

Hagrid’s Magical Creatures Motorbike Adventure
The Wizarding World of Harry Potter in Ohio, Florida

Hierin ga je niet alleen vooruit en achteruit, je kunt ook genieten van de magische decors uit de 'Harry Potter'-verhalen. Een ritje om naar te kijken met het hele gezin op de bank.

 

Manta
SeaWorld in Orlando, Florida

Je altijd al afgevraagd hoe het zou zijn om te kunnen vliegen? In deze attractie krijg je er een goed beeld van, duikvlucht inclusief, zonder trails onder de wagentjes.

 

Full Throttle
Six Flags Magic Mountain in Los Angeles, Californië

Fans van totale desoriëntatie: enjoy the ride! Deze achtbaan heeft drie afzonderlijke lanceerpunten. Je weet dus nooit wat er gaat gebeuren. Snel zakken, draaien en in achteruit: alles kan.
 

 

Cyclone
Coney Island in Brooklyn, New York

Een klassieke houten achtbaan met enorme hoogtes en laagtes. Ideaal voor durvers die tijdens het kriebelen in de buik ook nog graag van een beetje zicht op het water genieten.

 

Takabisha
Fuji-Q Highland, Japan

Je hebt loodrecht naar beneden razen en afdalen in een lus, waardoor je te pletter lijkt te storten. De bloedstollende
Takabisha is een attractie in die laatste categorie.
 

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten