Ook aan Sint-Baafskathedraal wappert witte vlag: “Teken van dank en hoop”

Foto: IF

Gent -

Sinds donderdagmiddag wappert er een witte vlag van 36 m² op de toren van de Sint-Baafskathedraal. Daarmee steunt het bisdom Gent iedereen die mee de coronacrisis bestrijdt en geeft het een teken van hoop.

Dat er niet eerder een witte vlag wapperde op de toren van de Sint-Baafskathedraal heeft alles te maken met de afmetingen. “We hadden geen witte vlag en hebben dit exemplaar speciaal besteld”, zegt Rector Ludo Collin. “De vlag is 36 m² en stevig genoeg om alle weersomstandigheden te trotseren. De vlag wappert als teken van dank en ook van hoop.”

Het gebeurt regelmatig dat er een speciale vlag wappert aan de toren van 85 meter hoog. De vorige keer was op 23 februari bij de wijding van bisschop Lode Van Hecke. Toen was het de vlag met het wapenschild van het bisdom Gent. Supporters van KAA Gent herinneren zich ongetwijfeld ook nog 2015. In dat jaar speelden de Buffalo’s kampioen en werd de vlag van KAA Gent omhoog gehesen.

Om de vlag te hangen moeten er 425 trappen bestegen worden. “Maar dat deden we vandaag met plezier,” aldus coördinator Johan De Ridder.

Door Sander Luyten
Helden van corona
Slachtoffers van corona
Meest recent