Rustgevende toestellen voor overwerkt personeel UZ Gent

Foto: UZ Gent

Gent / Oudenaarde -

UZ Gent krijgt in deze gezondheidscrisis, net zoals de andere Gentse ziekenhuizen, heel wat giften van bedrijven. De firma Home Health Products uit Oudenaarde leverde drie relaxatietoestellen waarmee hulpverleners op intensieve zorgen even rust kunnen nemen.

De drie toestellen die geleverd zijn, zijn verdeeld over 2 locaties:

“Twee toestellen staat in een lokaaltje dichtbij de afdeling intensieve zorg”, zegt Karlien Wouters van UZ Gent. “in dat lokaaltje staat er ook rustgevende muziek op en is er een projectie op het scherm te zien met natuurbeelden. Het leuke is dat mensen vaak per twee komen zodat ze ook even kunnen praten met elkaar. Dat zorgt voor volledige ontspanning. De reacties zijn heel positief”.

“Het is een manier om het personeel even op adem te laten komen in deze drukke en intense tijden. Er wordt van het personeel op mentaal en lichamelijk vlak veel gevraagd en daarom zijn we blij deze ontspanningstoestellen tot onze beschikking te hebben.”

De toestellen worden sinds deze ochtend gebruikt. “Op dit moment zijn ze vrij toegankelijk voor de medewerkers die betrokken zijn bij de behandeling van covidpatiënten.”

Er komen ook nog veel andere giften binnen, aldus Wouters: “Veel eten, maskers, pralines, frisdranken, bloemen en planten...”

Door gn
Helden van corona
Slachtoffers van corona
Meest recent