Bewoners woon-zorgcentra in hartverwarmende filmpjes

Volgens de videoboodschappen verloopt alles naar wens in Denderoord en De Populier. Foto: gjg

Geraardsbergen -

De bewoners van de stedelijke woon-zorgcentra De Populier aan de Groteweg en Denderoord aan de Hoge Buizemont roepen de Geraardsbergenaars met een filmpje op om hen via de post boodschappen te sturen. Het zijn hartverwarmende verfilmde getuigenissen van senioren die er ook in coronatijden, zonder bezoek van familie en vrienden, het beste van maken.

Volgens de videoboodschap van Denderoord blijft de dagelijkse werking er vlot verlopen, ondanks de maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. De bewoners stellen het goed maar zouden een kaartje of brief zeker op prijs stellen. Intussen verzorgen de senioren hun kamerplantjes en tussendoor verspreiden ze de boodschap “Blijf in uw kot!”. (Lees verder onder de video)

Volgens het filmpje van De Populier verloopt ook daar alles naar wens. Er zijn de vertrouwde dagelijkse verzorgingen en er zijn ook wat extra’s zoals de mogelijkheid om videogesprekken te voeren met de familie. En voor wie er nood aan heeft is er een interne kapper die de haren van de bewoners wast en knipt. In De Populier blijven ze optimistisch. “We zijn vrienden onder elkaar.”

Een van de bewoners werd intussen overgrootvader en de man is heel fier op Isa, de jongste telg van zijn familie. Samen met zijn medebewoners geniet hij van het lekkere eten, de animatie en het samen bewegen en zingen. De eindboodschap van het filmpje is “Zorg is liefde”.

Brieven sturen kan naar WZC Denderoord Hoge Buizemont 247 en WZC De Populier Groteweg 25.

Door jlg
Helden van corona
Slachtoffers van corona
Meest recent