Tien mensen in instelling voor begeleid wonen besmet met coronavirus, twee in ziekenhuis

Foto: Photo News

Oudenaarde -

In zorginstelling Heuvelheem vzw in Oudenaarde testten tien bewoners, mensen met een (vermoeden van) beperking, positief op het coronavirus. Twee van hen zijn opgenomen in het ziekenhuis. De organisatie volgt de gezondheidssituatie van haar cliënten nauw op met ondersteuning van de crisiscel van de politiezone Vlaamse Ardennen en het agentschap Zorg en Gezondheid.

Nadat twee bewoners in het ziekenhuis belandden, werden nog eens zestien bewoners getest. Acht van hen testten positief op het coronavirus.

“We hebben meteen de quarantainemaatregelen nog verstrengd en onze zorgverleners dragen complete beschermingskledij, dit om verdere besmetting te vermijden”, zegt Lies Ouvry van de directie. “Deze maatregelen zijn bovenop de strenge maatregelen die we reeds hanteerden. De veiligheid van onze bewoners en medewerkers is absoluut prioritair.”

Burgemeester Marnic De Meulemeester: “De crisiscel van de politiezone werd door de zorginstelling na het vaststellen van de besmetting gecontacteerd. In overleg met de zorginstelling en het Agentschap Zorg en Gezondheid hebben we veiligheidsadvies verstrekt en extra middelen ter beschikking gesteld, om zo de uitbraak te beheersen en verdere besmettingen te vermijden.”

Door evdg
AANGERADEN