Voorlopig laatste aflevering van ‘The voice kids’, opnames stilgelegd door coronavirus

Op de dag dat haar blind audition werd uitgezonden, verloor Anouk (14) haar mama in een ongeluk. Foto: The Voice Kids

Elf jonge talenten hebben hun plekje in de halve finale van The voice kids al verzekerd. Vrijdagavond krijgt een laatste lading kandidaten de kans om door te stoten in de laatste knockout. Tegelijk wordt dit voorlopig de laatste aflevering van het seizoen, nu de opnames zijn stilgelegd omwille van het coronavirus.

Coach Laura Tesoro laat in deze laatste afvalronde haar teamleden Chiana (12), Femke (13) en Anouk (14) opdraven. Voor die laatste krijgt de uitzending van vanavond onverwacht een emotionele betekenis. Op 6 maart, enkele uren voor de ‘blind audition’ van Anouk werd uitgezonden, verloor ze haar mama Melanie in een tragisch ongeval. “Maar het doet ons deugd om mama nog te zien in The voice kids”, klinkt het bij Anouk en haar papa Frank. “De beelden tonen hoe trots ze was op haar dochter. De opnames van de knockouts zijn voor ons een van de mooie laatste herinneringen samen met het hele gezin.”

LEES OOK. Vlaanderen rouwt mee met ‘The voice kids’-kandidate die moeder verloor bij ongeval: “Haar mama is vast trots daarboven”

Anouk brengt vrijdagavond het nummer Skin van Rag’n’Bone Man. Haar teamgenote Femke haalt de drama queen in zichzelf naar boven tijdens Grace van Lewis Capaldi. Chiana leeft zich helemaal in in You don’t own me van Lesley Gore. “Keigoed gezongen… maar ik geloof er niets van”, klinkt het tijdens de workshops bij coach Laura. Inleving is dus het codewoord.

Stressmomentje

Ook coach Gers Pardoel zweert bij inleving. In zijn grote ‘inlevingsknockout’ laat hij Leslie (14), Sofia (13) en Lauren (14) los in de ring. Sean Dhondt haalt dan weer Tiany (14) terug, die met haar versie van Creep van Radiohead voor een van zijn favoriete momenten uit The voice kids zorgde. “Pure magie”, klonk het. Zij mag het breekbare Six feet under brengen. Het wordt een knockout op z’n Billie Eilish, want teamgenoten Tamsen (14) en Grace (14) brengen respectievelijk Bad guy en When the party’s over van de popsensatie.

De dames van K3 bezorgen de 11-jarige Ashley een klein stressmomentje. Voor de ogen van Laura Tesoro brengt zij haar recente hit Limits. “Zij weet natuurlijk als de beste hoe het moet, dus ik zal het goed moeten doen.” Betreden verder het podium: Nele (13) met Royals van Lorde en Romina (13) met Woman like me van Little Mix.

Na vrijdagavond is bekend welke kandidaten naar de halve finale gaan, al is nog niet duidelijk wanneer die precies zal plaatsvinden.

Door Wout Desmytere