Dit N+ artikel is exclusief voor jou als abonnee.

Abonnee worden? Kies je leesformule

27/03/2020 - Binnenland
camera closecorrect down eyefacebook Het Nieuwsblad nextprevquote share twitter video

  

Dona: “Hoe kun je tegenwoordig een tekenopdracht geven die niet met corona te maken heeft?”

Tussen de taken van school houden we vandaag een creatieve opdracht. ‘Woordkunst’. Dat betekent dat je een woord moet tekenen op zo’n manier dat je de betekenis ervan erin kan zien. Mijn tienerjaren kwamen meteen naar boven. Voor de dames hier een schok dat mama ook ooit vijf jaar tekenacademie gevolg had. Naast woordkunst en drama en muziekschool en zang.

Hoe kunnen we nu niet anders dan in het teken van corona werken? Het leven lijkt enkel nog corona. Het nieuws is 40 minuten corona. Ik vraag me af hoe ze eigenlijk anders het nieuws vullen. Stopt het leven nu? Geen overvallen, moorden, natuurrampen in de hele wereld? Zelfs sport is 20 minuten over sport die er niet eens meer is. Maar het is uiteraard altijd goed op de hoogte te zijn van welke evenementen die afgelast zijn. Nu nog de concertorganisatoren overtuigen.

Terug naar de taken: eentje die niet van tekenen houdt, is toch heel enthousiast. En onze tekenkrak, die had er even weinig zin in vandaag, die was nog gefrustreerd over wiskunde. Toch zijn we trots op het resultaat.