Dit N+ artikel is exclusief voor jou als abonnee.

Abonnee worden? Kies je leesformule

27/03/2020 - Binnenland
camera closecorrect down eyefacebook Het Nieuwsblad nextprevquote share twitter video

  RR

Marieke “De gedachte aan het leven zoals het twee weken geleden was, doet me bijna kwijlen: ik mis de horeca”

Het meest mis ik sociaal contact in real life. Maar net daarna mis ik de horeca het meest. Een noedelsoepje slurpen na het werk, garnaalkroketjes met de beste vriend, een dark & stormy cocktail met m’n beste vriendin...

De gedachte aan het leven zoals het amper twee weken geleden was, doet me bijna kwijlen. Eén keer ben ik als kind met mijn ouders op restaurant geweest. Maar die ene keer was genoeg om te beseffen dat dit zó mijn ding is. Restaurants verenigen al mijn favoriete dingen: lekker eten, lekker drankje, leuke mensen, en goeie gesprekken.

Nu is onze huiskost ook wel lekker, en het gezelschap top, maar ik mis onze vaste adresjes. Zelfs frietjes op zondagavond zitten er niet in, want onze twee favoriete frituren zijn (begrijpelijk) toe.

Het enige voordeel is dat dit de goedkoopste maand ooit wordt. En dat die garnaalkroketten, noedels en cocktails nóg beter gaan smaken als dit allemaal achter de rug is.

Misschien kunnen we afspreken dat jullie na deze lockdown massaal beha’s komen kopen? Dan herinvesteren wij dat geld wel in de Gentse horeca. Zo krijgen we samen de middenstand weer op de rails. Deal?