Nederlandse zangeres Liesbeth List op 78-jarige leeftijd overleden

Bron © belga

Foto: VUM

De Nederlandse zangeres en actrice Liesbeth List is op 78-jarige leeftijd overleden. Dat meldt haar familie. List was bij ons onder meer bekend van de hit Pastorale met Ramses Shaffy.

Nederlandse zangeres Liesbeth List op 78-jarige leeftijd overleden
Foto: ISOPIX

List werd op 12 december 1941 geboren als Elly Driessen in Bandoeng, in Nederlands-Indië. Ze groeide op bij pleegouders op Vlieland. Op haar achttiende trok ze naar Amsterdam, waar ze Ramses Shaffy ontmoette. Hij vroeg haar voor Shaffy Chantant, een doorslaand succes. Ramses en Liesbeth werden een begrip, als vrienden en als zangers.

List trad ook op met grootheden als Rod McKuen, Charles Aznavour en Gilbert Bécaud. Met het repertoire van Jacques Brel haalde ze een gouden plaat, die ze kreeg uit handen van de meester zelf.

De zangeres ontving voorts verschillende prijzen, waaronder diverse Edisons, de oudste muziekprijs in Nederland.

“Veel mensen kennen mijn moeder als de enigszins mysterieuze dochter van een vuurtorenwachter op Vlieland, de chansonnière die zong met Brel, Aznavour en Shaffy”, zegt haar dochter Elisah bij NOS. “Voor ons was ze in de eerste plaats een bijzondere en lieve moeder, grootmoeder en schoonmoeder. We hebben mijn moeder een afscheid kunnen geven omringd door haar dierbaren.”

Door gjs