Twee laagvliegers gevat en corona-pv’s: “Iemand had thuis een barbecue georganiseerd met vrienden”

Foto: BELGA

Gent -

De Gentse politie stelde in woensdag en donderdag in totaal 68 corona-pv’s op. Daarnaast moesten ze ook 72 waarschuwingen geven.

Van de 68 pv’s waren er 15 pv’s voor samenscholing. “Daarbij had iemand thuis een barbecue georganiseerd met vrienden”, zegt politiewoordvoerder Matto Langeraert. “We snappen dat het mooi weer is, maar iedereen moet zich aan de regels houden.” Ook kregen 43 personen een waarschuwing. 44 personen maakte een niet-essentiële verplaatsing, twee kwamen er vanaf met een waarschuwing.

Sinds de maatregelen om het coronavirus in te dijken van kracht zijn, merkt iedereen dat er minder verkeer is. Maar de politie controleert nog altijd. Zo stelden ze gisterenavond een anoniem flitsvoertuig op op drie locaties: in de Ham en de Doornzelestraat (zone 30), in de Nieuwevaart waar je maximum 50 kilometer per uur mag. “251 voertuigen passeerden onze camera. 24 laagvliegers werden gevat, het gaat dan om maximumsnelheden van 79 kilometer per uur in de Nieuwevaart”, zegt de politie. Ook werden twee laagvliegers gevat aan het dubbele van de toegelaten snelheid in de zone 30, 56 en 60 kilometer per uur.

Door Jeffrey Dujardin
AANGERADEN