Stad Deinze organiseert opvang op school tijdens paasvakantie

Foto: Eddy Lefevre

Deinze / Nevele - Stad Deinze zal tijdens de paasvakantie opvang organiseren voor kinderen van ouders die werken in cruciale sectoren en niet van thuis uit kunnen werken. Ook voor kinderen in kwetsbare situaties wordt er opvang voorzien. Dat gebeurt volgens de federale richtlijnen.

“Het is van het grootste belang dat we de huidige contactbubbels van de kinderen zo veel mogelijk intact houden”, stelt burgemeester Jan Vermeulen. “Dat doen we door de opvang op school te organiseren en niet centraal in buitenschoolse locaties. We kunnen dat omdat de basisscholen massaal hun medewerking verlenen. Talloze leerkrachten verzorgen vrijwillig mee de opvang tijdens de vakantie. Zij zijn de helden van de helden”.

De opvang op school staat enkel open voor wie er echt nood aan heeft: kinderen van ouders die in cruciale sectoren werken en die niet van thuis uit kunnen werken. Ook kinderen in kwetsbare situaties kunnen opgevangen worden.

“Het is de bedoeling dat de groepen zo klein mogelijk blijven”, zegt schepen van onderwijs en kinderopvang Trees Van Hove. “De hoofdregel blijft: hou je kinderen thuis. De opvang is er niet voor ouders die gewoon even wat rust willen.” Er kan een attest van de werkgever gevraagd worden.

Inschrijven voor de opvang tijdens de vakantie is verplicht en verloopt via de school. Neem daarvoor zo snel mogelijk contact op met school.

Alle informatie en contactgegevens vind je op www.deinze.be/noodopvang-paasvakantie

Door Eddy Lefevre
AANGERADEN