SK Deinze oververdiend kampioen

Deinze / Nevele - Door de coronatoestanden wordt het voetbalseizoen in eerste amateur afgesloten. Dank zij zijn ruime voorsprong is KMSK Deinze bijgevolg kampioen. Een viering zal jammer genoeg nog enkele weken moeten wachten. Eska promoveert dus naar 1B, maar hoe die er volgend seizoen zal uitzien is nog een andere prangende vraag. Het profvoetbal is er immers nog niet uit hoe 1A en 1B zullen samengesteld worden.

Men heeft 27 jaar moeten wachten op deze kampioenstitel. Maar het het kon niet meer mislopen. KMSK heeft wellicht het meest indrukwekkende seizoen ooit neergezet en liep twintig punten uit op de tweede in de stand: Thes Sport. SK Deinze behaalde onder trainer David Gevaert maar liefst 62 op 72 punten en met amper twee verliesbeurten. Hij kon daarbij rekenen op een goed uitgebalanceerde ploeg met goalgetter Lennert (Lenny) Mertens, die maar liefst 28 keer scoorde. 

De licentie zou blijkbaar geen probleem zijn. Het is nog niet duidelijk welke ploegen SK Deinze volgend seizoen zal bekampen in de tweede klasse. Mogelijk kunnen zowel OHL als Beerschot promoveren. Een paar andere clubs zitten dan weer in moeilijke financiële papieren. Voorzitter Denijs Van de Weghe mikt in ieder geval op de middenmoot en denkt aan enkele gerichte versterkingen. Maar een feestje zit er voorlopig nog niet in. 

Goed news in deze onzekere coronatijden

Vandaag werd beslist dat er geen amateurvoetbal meer is dit seizoen en dat betekent goed nieuws voor SK Deinze. Officieus was SK reeds kampioen in de reguliere competitie want met 22 punten voorsprong en nog 6 matchen te spelen kon niemand hen nog voorbij.  Aangezien alle competities van 1ste amateur tot vierde provinciale met onmiddellijke ingang definitief worden gestaakt telt het huidig klassement als eindstand en is KMSK Deinze nu officieel kampioen.  Deinze mag dus trots zijn met vanaf volgend seizoen een ploeg in Eerste klasse B of de Proximus Leaque.

Peter De Maertelaere: “We hebben bovendien nog een kampioen in onze rangen want met 28 doelpunten is Lennart Mertens topscorer in de reeks en is hij met dit ongelooflijk doelpuntenaantal topscorer aller tijden in de geschiedenis van SK Deinze.”

“Ik ben een gelukkige voorzitter,” aldus Denijs Van De Weghe. “Ik wil alle supporters, sponsors, medewerkers, stewards, spelers, staf en al wie met SK Deinze begaan is van harte bedanken voor hun inzet. We maken nu volop werk van 1B want daar willen we allerminst een mal figuur slaan,” zegt Denijs. “Voor het feestje zal het nog even wachten zijn tot betere tijden want er is nog leven na Corona. Ik besef dat alle supporters en sympathisanten die een hart hebben voor oranje-zwart er zullen op gebrand zijn dit waardig te vieren. Maar feesten zal er zeker gedaan worden ten gepaste tijde. Voorlopig houden we het op het uitbrengen van een ‘digitale toast’,“ besluit de voorzitter.

Door Eddy Lefevre & Stefaan De Groote
AANGERADEN
Meest recent