Zo kan er toch gekoerst worden: Ronde van Zwitserland komt met primeur en laat profs virtuele koers rijden

Bron © BELGA

Foto: tourdesuisse.ch

De organisatoren van de Ronde van Zwitserland hebben vrijdag een primeur aangekondigd. De WorldTour-wedstrijd zal tussen 22 en 26 april als eerste een volledig virtuele koers organiseren. “Daarin worden uiteraard alle beperkingen door het coronavirus gerespecteerd”, liet de organisatie optekenen.

Alle ploegen die in juni aan de Ronde van Zwitserland op de weg, die voorlopig nog niet werd uitgesteld, zullen deelnemen, kregen een uitnodiging in de bus. Er mogen drie renners per team deelnemen.

Het project dat er kwam in samenwerking met Velon, dat een twaalftal WorldTour-teams verenigt, bestaat uit een reeks van vijf individuele races op het online platform Rouvy. Er wordt een uur gefietst op wegen die ook in het parcours van de wedstrijd in juni zitten.

Gegevens van de renners, die voorgesteld worden door 3D-avatars van hun team, zoals snelheid en kracht, worden aan de kijkers getoond. Verschillende renners zullen ook met webcams in beeld te zien zijn.

Zo kan er toch gekoerst worden: Ronde van Zwitserland komt met primeur en laat profs virtuele koers rijden
Foto: AFP

“Initiatief geeft ons motivatie”

Sunweb-kopman Michael Matthews reageerde al enthousiast. “Dit is een heel coole manier om met onze fans te interageren. Dat is in een gewone wedstrijd onmogelijk. Het initiatief geeft ons motivatie in een onzekere tijd.”

Ook Marc Madiot, teambaas van Groupama-FDJ, toonde zich een voorstander. “Elk initiatief om renners te stimuleren in deze moeilijke tijd is meegenomen.”

Door Michiel Verheirstraeten
AANGERADEN
Meest recent