Politie waarschuwt voor corona-oplichters: "Hoe mooi het ook klinkt, ga er niet op in"

Foto: Tom Palmaers

Gent -

Onze burgemeester Mathias De Clercq (Open VLD) en de Gentse politie kregen een melding binnen over oplichters die aan de deur komen onder het mom van de coronacrisis. Ze vragen dan ook de politie onmiddellijk te contacteren.

“Jammer genoeg brengt de hele coronacrisis criminelen op ideeën. Zo zijn er oplichters die aan de deur bellen met een collectebus of steunkaarten of om iets te verkopen onder het mom van de Coronacrisis”, zegt de Gentse politie. “Het gaat om regelrecht bedrog dus ga er zeker niet op in.”

Wil je toch graag Gentenaars helpen die het moeilijk hebben in deze corona-tijden, surf dan zeker naar Gent Helpt. Daar bundelt Stad Gent alle Gentse hulpvragen en -initiatieven tijdens de Coronacrisis.

Als ze aan je deur passeren, doe je best het volgende: “Hoe mooi hun initiatief ook klinkt, ga er niet op in. Meld het voorval via meldpunt@politie.gent.be. Heb je je toch laten vangen, dan zal je ook aangifte moeten doen. Is het nog maar net gebeurd of blijven de daders in je buurt rondhangen, bel 101 zodat de oplichters eventueel kunnen onderschept worden.”

Door Jeffrey Dujardin
Helden van corona
Slachtoffers van corona