“Wat ben ik blij om jou te zien!”: grizzlybeer ontwaakt uit diepe winterslaap

Bron © The Guardian

Het leven lijkt wel stil te staan door de coronacrisis, maar voor de natuur is dat niet het geval. Het leven gaat z’n gangetje alsof het nooit anders is geweest. Dat is ook het geval in het Canadese Golden, waar Boo de grizzlybeer ontwaakte uit zijn winterslaap. Zoals ieder jaar trok de beer naar zijn schuilplaats eind november om er maanden later de wereld opnieuw te verkennen. Ranger Nicola Gagnon kon het mooie moment vastleggen op camera: “Mama is zo trots op jou! Wat ben ik blij om jou te zien!”

Dat Gagnon zo blij is om de beer te zien ontwaken, hoeft niet te verbazen. Acht jaar lang heeft ze geprobeerd om het moment vast te leggen. “Vanaf het moment dat je zijn snuit ziet verschijnen van onder de dikke laag sneeuw, lijkt het wel alsof hij zegt hallo wereld, hier ben ik weer.” Gagnon had het mooie moment naar eigen zeggen erg nodig: “Ik kreeg er tranen van in mijn ogen. De wereld is vandaag zo onzeker en dit moment gaf me terug wat moed”. De ranger is er zeker van dat het ook voor anderen een bevestiging is dat de wereld nog steeds doorgaat, ook al woedt de coronacrisis nog zo hard.

Daar heeft ze gelijk in want dat Boo de beer ook de harten van anderen verwarmd, is duidelijk. De video is intussen meer dan 100.000 keer bekeken en gaat viraal op Twitter.

bekijk ook

Nu de mensen moeten binnen blijven, nemen de dieren het leven in de stad over

UITGELEGD. Daarom blijf je beter “in uw kot”: zo snel verspreidt het coronavirus zich

Hoe lang blijf je besmet met het coronavirus?

Door tact
Meest recent