Te koop (en het is een ‘koopje’): Mercedes van 2,15 miljoen euro

© Douwe leitner

Er was eens… een sjeik die geen weg wist met zijn oliedollars en in 2007 dan maar bij Mercedes een unieke auto bestelde. Liefst 4.000 uren is eraan gewerkt, maar dan veranderde meneer van gedacht. En nu staat de auto in een showroom in Alkmaar te blinken. Prijskaartje: 2,15 miljoen euro. Een ‘koopje’, want de totale investering bedroeg bijna 3 miljoen euro.

krs

Voor die smak geld krijg je wel iets unieks: een Mercedes 600 Pullman Maybach W100 limousine uit 1975, met een uitrusting om u tegen te zeggen. Wat dacht u van een groot uitschuifbaar dvd-scherm, een Dolby Surround Soundsystem met iPod-aansluiting, camera’s voor en achter, elektrisch verstelbare stoelen met verwarming en koeling, een minibar, Swarovski-diamanten in de plafondlijsten, uitklapbare werktafels en een parelmoeren koetswerkkleur dat verandert in de zon. Er zit zelfs een dimbaar glazen panoramadak op.

De auto heeft maar 1.112 kilometer op de teller. Eén probleempje: de kans dat u er een lage-emissiezone mee in mag, is zo goed als onbestaande.

© Douwe leitner

© Douwe leitner

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten