Kim Clijsters in Amerika: “Goed dat we in deze tijden bij elkaar kunnen zijn”

Kim Clijsters vanuit haar Amerikaanse thuis in New Jersey: “In deze onzekere tijden zijn we gelukkig dat we met de hele familie bij elkaar kunnen zijn. En ik wil klaar zijn als het tennis weer begint.”

LEES OOK. Haar comeback? Kim Clijsters is nu vooral dankbaar om bij haar gezin te kunnen zijn

Kim Clijsters zit momenteel in de door corona zwaar getroffen regio in en rond New York. In New Jersey verblijft het gezin Clijsters al enkele weken in het huis dat ze daar hebben. Haar man, Brian Lynch, is vandaar afkomstig en ook Clijsters’ schoonfamilie woont er. “In deze onzekere tijden zijn we gelukkig dat we met de hele familie bij elkaar kunnen zijn”, zegt ze. “We letten er echt op dat iedereen gezond blijft, dus soms moeten we streng zijn tegen de kinderen. We blijven binnen, we spelen spelletjes, koken samen. De kinderen proberen hun studies voor school bij te houden en wij werken ook aan onze fysieke conditie.”

Clijsters had zich haar comeback enigszins anders voorgesteld. Tot nog toe kon ze slechts twee toernooien spelen – Dubai en Monterrey – en toen ging het tennis, net als de andere sporten, in lockdown. “Zoals elke atleet heb ik mijn trainingsplannen moeten aanpassen. Maar ik blijf gemotiveerd zoals voordien, ik doe wat ik kan om gezond te blijven en om klaar te zijn als het tennis herbegint. Maar dat is voor later.”

“Op dit ogenblik vind ik het veel belangrijker dat iedereen doet wat hij moet doen, zodat hun families veilig en gezond zijn. Ik kan niet genoeg benadrukken hoe ik alle mensen in de gezondheidszorg bewonder, hoe dokters, verplegers en de rest van de medische staf blijven vechten tegen deze pandemie.”

Deze week raakte bekend dat Lynch zijn job als basketbalcoach bij Limburg United on hold zet om Kim Clijsters en de familie bij te staan. “Hij heeft altijd mijn dromen ondersteund, ik steun Brian ook”, zegt zij daarover. Zo sluit Lynch andere basketbalprojecten niet uit, terwijl hij zijn vrouw bijstaat. “Basketbal zal altijd een groot deel van ons leven blijven.”

Door Hans Jacobs en Patrick Ceulemans
  • AANGERADEN