Stookruimte vernield door brand in Hooglede

Foto: mrr

Hooglede -

Er is zaterdagochtend brand uitgebroken in een stookruimte achterin een woning in de Gitsbergstraat in Gits (Hooglede). Een alerte buurvrouw had iets na 7 uur felle rookontwikkeling vastgesteld. Toen ze even later ook enkele vlammen uit het dak van het bijgebouw zag komen, verwittigde ze snel de bewoners terwijl haar man de brandweer alarmeerde.

Intussen werden ook enkele familieleden verwittigd en die snelden ter plaatse om alvast een bluspoging te ondernemen. De brandweer, uitgedost met mondmaskers, kwam talrijk ter plaatse en kende uiteindelijk niet veel moeite om het vuur te doven. De stookruimte achterin de woning raakte wel helemaal vernield. Het is niet duidelijk hoe de brand is ontstaan. Vermoedelijk lag een defecte verwarmingsketel aan de oorzaak.

De bewoners, een vrouw en haar zoon, bleven ongedeerd dankzij de snelle reactie van de buurvrouw. De interventie van de brandweer lokte heel wat nieuwsgierigen in de straat en ook het verkeer moest tijdens de bluswerkzaamheden even worden omgeleid. Daarbij ontstonden geen noemenswaardige verkeersopstoppingen.

Stookruimte vernield door brand in Hooglede
Foto: mrr
Stookruimte vernield door brand in Hooglede
Foto: mrr
Door mrr
AANGERADEN
Meest recent