Door corona is iedereen welkom in restaurant-winkel ISPC

Door corona is iedereen tijdelijk welkom bij Sligro-ISPC. Foto: fvv

Gent -

Sligro-ISPC, de horeca-winkel naast de Ghelamco-Arena, is normaal verboden zone voor particulieren. Maar zolang het corona-virus ons leven beheerst, is iedereen er welkom.

‘Elk nadeel heb zijn voordeel’, zei Johan Cruyff ooit. Zelfs het corona-virus dat ons leven zo goed als plat legt. Sligro-ISPC, tot niet zo lang geleden gewoon ISPC, is de winkel waar zowat elk Gents restaurant gaat shoppen. Je vindt er producten die je in de gewone supermarkt niet vindt. Maar de winkel is niet toegankelijk voor iedereen. Enkel mensen met een ‘lidkaart’ komen erin. En die krijg je pas als je een BTW-nummer hebt, en als je in een sector werkt waar je voedings- en drankproducten nodig hebt. Een soort lekkernijen-walhalla waar de gewone man in de straat niet binnen mag.

“Maar nu is onze winkel voor iedereen open”, zegt directeur Rudi Petit-Jean. “We hebben van het Federaal Voedselagentschap de toestemming gekregen.” De winkel naast de voetbaltempel heeft enorme voorraden verse voeding. Omdat corona de horeca heeft lam gelegd is de verkoop gekelderd. De winkel toegankelijk maken voor iedereen moet ervoor zeggen dat alle verse producten niet voor de afvalcontainer zijn. Tegelijk kan een extra grote voedingswinkel in Gent het wat rustiger maken in de traditionele supermarkten;

Door Jan Claeys
AANGERADEN