Lockdown-lekkers met ‘Proef Box’: “Zo steun je enkele Gentse producenten”

Gent -

De horeca kreunt onder ­corona. En dat wil ook zeggen dat hun leveranciers dat doen, de producenten. De hardste klappen vallen bij de kleine, lokale makers. Als u een Proef Box bestelt, helpt u hen het hoofd boven water te houden. De inhoud smaakt helemaal naar Gent.

“In ons culinaire Foodlab Proef in Schellebelle hebben we samen met lokale ondernemers voedingswaren en drankjes ontwikkeld”, zegt Gentenaar Maxime Willems. “Samen vormen we de Proef-familie. En een goeie familie, die steunt elkaar in moeilijke tijden.”

Dus stelde Willems de Proef Box samen: eentje met etenswaren, eentje met drankjes. “Allemaal lokale producten. Voor iedereen zit er wat lockdown-lekkers tussen.” Een deel van de opbrengst gaat naar Feed The Nurses, een project waarbij chefs maaltijden koken voor zorgverleners.

Gentse producenten

“Er zitten heel veel Gentse producten in”, verzekert Willems. “De dumplings van Davai, de supervruchtenpulp van Holy Berry, pensen van Mr. Boudin, kombucha van Ferm, het bloedappelsiendrankje Sang de Pascual ...”

De Food Box (50 euro, negen producten) en Drink Box (65 euro, zes producten en 40 drankjes) bestel je via bit.ly/proefboxproef. Er is ook een veganistische variant. In Oost- en West-Vlaanderen wordt aan huis geleverd..

Door Jan Claeys
AANGERADEN
Meest recent