Hartpatiënt Willy Sommers kan door coronacrisis niet in ziekenhuis terecht

Willy Sommers. Foto: RR

Willy Sommers (67), die eind januari een hartoperatie onderging, moet op een andere manier werken aan zijn herstel. “Ik moet cardiale revalidatie doen, maar door het coronavirus kan ik niet meer in mijn ziekenhuis terecht.”

De zanger gaat als alternatief nu elke dag vijf kilometer wandelen om zijn conditie op peil te houden. In onze zusterkrant Het Belang van Limburg vertelt hij dat het voorts goed gaat met zijn gezondheid en met die van zijn gezinsleden. (lees verder onder de foto)

Hartpatiënt Willy Sommers kan door coronacrisis niet in ziekenhuis terecht
Willy Sommers met dochter Luna en zoon Luka. Foto: Photo News

“Ik zit thuis met mijn vrouw en de kinderen. Luna wordt 18 in september en zit in haar laatste jaar humaniora. Ik vind het zo spijtig voor haar dat dit nu moet gebeuren, tijdens wat normaal gezien het mooiste jaar van haar leven zou moeten zijn. Ze zou met haar klasgenoten op reis gaan naar Italië, ze had een galabal… Allemaal afgelast. Mijn zoon Luka is 14. Hij heeft van zijn voetbalclub een schema gekregen om elke dag zo’n 8 tot 9 kilometer te lopen. Via zijn smartphone wordt dat dan geregistreerd.”

Sommers probeert zijn kinderen te helpen met hun huiswerk. “Ik ben leraar Nederlands-Engels-Duits van opleiding. Als ze dus met een vraag afkomen of iets met d of dt moet, kan ik hen helpen. Maar van wiskunde heb ik geen flauw benul. Ik weet niet of andere ouders het ook zo aanvoelen, maar het valt me op dat ze ontzettend veel doorgestuurd krijgen. Niet te doen, denk ik soms.”

Hartpatiënt Willy Sommers kan door coronacrisis niet in ziekenhuis terecht
Willy en zijn vrouw Cindy. Foto: Photo News
Door Christof Rutten
AANGERADEN