Abonnee worden? Kies je leesformule

29/03/2020 - BV & Co
camera closecorrect down eyefacebook Het Nieuwsblad nextprevquote share twitter video

John Travolta en Lady Di.  Photo News

Jurk van Diana verdwijnt in de “diepvriezer”

De blauwe fluwelen jurk die de Britse prinses Diana droeg tijdens een dans met Hollywoodacteur John Travolta, wordt bevroren. U leest het goed: bevroren. De nieuwe eigenaars hopen het kledingstuk op die manier beter te bewaren, om het later voor het grote publiek te kunnen tentoonstellen.

Lady Di en Travolta waren in 1985 te gast op een diner in het Witte Huis, op uitnodiging van de toenmalige Amerikaanse president Ronald Reagan en zijn echtgenote Nancy. De beelden van hun dans zijn iconisch. De jurk van Diana evenzeer. Het collector’s item werd eind vorig jaar voor bijna 300.000 euro op een veiling aangekocht door Historic Royal Palaces. Die liefdadigheidsinstelling, die verschillende beroemde outfits van royals in haar bezit heeft, publiceerde dit weekend op sociale media afbeeldingen van haar isolatieruimte. Die speciale kamer moet ongewenste gasten, zoals motten, mijten en ander ongedierte, buiten houden.

John Travolta (66), vooral bekend van de film Grease uit 1978, heeft eerder toegegeven dat de veelbesproken dans de redding van zijn loopbaan als acteur heeft betekend. De carrière van de acteur zat midden jaren tachtig in een dip. (dhs)

De jurk bracht op de veiling bijna 300.000 euro op.  Photo News

AANGERADEN