Vier doden aangetroffen in woning in Etten-Leur in Nederland: politie op zoek naar vader van gezin, vermoedens van familiedrama

Bron © Belga, De Telegraaf

Foto: RR

In een woning in het Nederlandse Etten-Leur (Noord-Brabant) zijn zaterdagavond vier dode mensen aangetroffen. Het gaat om de bewoners van het huis: de oma, een moeder en twee jonge kinderen. De politie is op zoek naar de vader van het gezin.

Vermoed wordt dat het om een familiedrama gaat. De politie zoekt de 33-jarige Onur Kandemir, de vader van het gezin, wegens mogelijke betrokkenheid, zo maakte zij zondag bekend. Ook maakt de politie zich zorgen over het welzijn van de man. Op de website politie.nl is een foto van hem geplaatst. Ook via Burgernet is zondagavond een oproep gedaan om naar hem uit te kijken.

Hij is zaterdag omstreeks 17.30 uur voor het laatst gezien in de omgeving van een supermarkt aan het Van Bergenplein. De politie denkt dat de man van de Dasseburcht, waar zijn familieleden werden gevonden, naar deze locatie is gegaan. Mensen die beveiligingscamera’s in deze buurt hebben, worden opgeroepen gemaakte opnamen te bekijken. De politie hoopt meer beelden van de 33-jarige man te krijgen, zodat is te achterhalen welke route hij heeft afgelegd.

“Afschuwelijk nieuws”

Kort na de vondst werd een grootschalig onderzoek opgezet. De politie kwam om 18.10 uur ter plaatse. “Dat was direct nadat er bij ons een melding was binnengekomen”, aldus een politiewoordvoerster. Zij kon nog niet zeggen hoe lang het onderzoek in en rond de woning gaat duren en wanneer er iets kan worden bekendgemaakt over de doodsoorzaak. “Het onderzoek is in volle gang”, meldde ze. Onder meer de forensische opsporing is aanwezig.

Burgemeester Miranda de Vries van de gemeente Etten-Leur sprak op Twitter van “afschuwelijk nieuws”. “Mijn medeleven gaat uit naar de nabestaanden.”

AANGERADEN