World Choir Games in Gent en Antwerpen uitgesteld naar zomer 2021

Gent -

De World Choir Games, de grootste zangwedstrijd voor koren ter wereld, die deze zomer in Gent en Antwerpen zouden plaatsvinden, worden uitgesteld naar juli 2021. Dat laat de Vlaams overheid weten.

550 koren, goed voor 23.000 zangers uit 74 landen, zouden deze zomer in Gent en Antwerpen worden samengebracht voor de World Choir Games. De coronacrisis gooit roet in het eten en de organisatie heeft beslist het evenement uit te stellen naar de zomer van 2021.

“De gezondheid, het welzijn en de veiligheid van de deelnemende koren, de meereizende supporters en de vele fans en bezoekers in Vlaanderen is het allerbelangrijkste. Gezien de COVID-19 pandemie kunnen die momenteel niet gegarandeerd worden”, zegt de organisatie.

Positief verhaal

De World Choir Games zullen plaats vinden van 2 tot en met 12 juli 2021. Games Director Koenraad De Meulder: “Uitstel van de World Choir Games is nog wennen. De Vlaamse Koorwereld engageerde zich massaal voor deze competitie en voorbereidingen waren volop aan de gang. Ook de deelname van internationale koren overtrof onze stoutste verwachtingen. Aan ons om die groeiende dynamiek om te zetten in een positief verhaal over de WCG 2021.”

Deze 12 koren uit Gent en omstreken zouden meedoen:

- Canta Ludens

- Coro Maín

- Dameskoor Arabesk

- Dameskoor Furiosa

- Gents Universitair Koor

- Kamerkoor Furiant

- Kamerkoor Koriolis

- Kooriander

- Muzamies

- Vivente Voce

- Schola Cantorum Gent

- KWIMBA

Door Sander Luyten
AANGERADEN
Meest recent