Lempty imiteert bekende kunstwerken tijdens lockdown: “Het internet hoeft niet vol te staan met corona”

Foto: Instagram

Van Banksy over Magritte tot Vermeer: geen kunstenaar is veilig voor Lempty Deiana. De jonge Antwerpenaar entertaint zijn volgers tijdens de lockdown met de beste huis-, tuin- en keukenimitaties van bekende kunstwerken. Denk: ‘Het Laatste Avondmaal’ met niet meer dan een tros bananen, wat sinaasappels en een blauwe handdoek als mantel.

“Het internet hoeft niet vol te staan met corona, wat kunst en plezier online is nu meer dan welkom”, vertelt Lempty. “Mijn extra motivatie is dat mensen echt uitkijken naar wat ik de volgende keer ga namaken en dat ze complimentjes geven.” Hoe hij zijn volgende project dan uitkiest? “Puur op gevoel. Ik sta ’s morgens op en begint te brainstormen met mezelf. Meestal verander ik ook last-minute van idee.”

Hij plant zeker nog door te gaan tot het einde van de quarantaine, “en wie weet nog langer. Want het is echt leuk om te maken. En mensen mogen altijd suggesties doorsturen!” Zijn meest geslaagde post tenslotte? “Ik was wel fan van mijn Laatste Avondmaal. Omdat dat wel heel actueel is.”

Door nkdr
Meest recent