Profrenster Elise Chabbey zet haar fiets even aan de kant om bij te springen in onderbezet ziekenhuis

Bron © cyclingnews

Foto: Facebook

Elise Chabbey zou dit jaar de Strade Bianche rijden met haar team Bigla-Katusha, maar sinds die Italiaanse klassieker werd geannuleerd ruilde ze haar koersoutfit in voor een verpleegsterplugne. De 26-jarige Zwitserse springt bij in het ??onderbezette ziekenhuis van Genève om te helpen het coronavirus te bestrijden. “Ik hoop dat deze situatie snel zal kalmeren”, zegt ze in een mededeling van haar team.

Chabbey voltooide haar medische opleiding terwijl ze koerste voor het bescheidene Cogeas-Mettler. Sinds 2019 koerst ze voor Bigla Pro Cycling op WorldTour-niveau. Maar toen de pandemie uitbrak, besloot ze zich weer nuttig te maken in het ziekenhuis.

“Het gaat voorlopig goed”, zegt Chabbey in een mededeling van haar ploeg op Faceboook. “De organisatie in het ziekenhuis is goed. Iedereen die hier werkt, is erg gemotiveerd en we ondersteunen elkaar allemaal om deze tijd door te komen. Dus zelfs als de situatie stressvol is, proberen we de moed erin te houden, en dit helpt echt veel.”

“Ik denk ook dat de bevolking nu begint te begrijpen hoe ernstig de situatie is: iedereen lijkt bereid om samen te werken en zijn best te doen om te helpen. Ik hoop dat deze situatie snel zal kalmeren, want ik mis mijn Bigla-Katusha-teamgenoten heel erg. Ik kan niet wachten om weer met hen te koersen, nadat we deze tijd hebben doorstaan.”

Chabbey werd begin dit jaar nog derde in de Omloop van het Hageland, zesde in de Omloop Het Nieuwsblad en tweede in de Ronde van Valencia.

Door Michiel Verheirstraeten
AANGERADEN