Heilig Bloedprocessie wordt jaar uitgesteld

Bron © BELGA

De Heilig Bloedprocessie wordt verschoven naar donderdag 13 mei 2021. Foto: blg

Brugge -

Naar aanleiding van de verlenging van de coronamaatregelen heeft de vzw Heilig Bloedprocessie in overleg met het stadsbestuur beslist om de Heilig Bloedprocessie in Brugge uit te stellen naar volgend jaar.

De processie had plaats moeten vinden op donderdag 21 mei maar wordt verplaatst naar donderdag 13 mei 2021.

Al sinds 1304 gaat de Heilig Bloedprocessie jaarlijks uit in Brugge. “Met uitzondering van periodes tijdens de godsdienstoorlogen, de Franse overheersing en de wereldoorlogen”, zegt burgemeester Dirk De fauw (CD&V).

Door de coronamaatregelen is het volgens de organisatie te moeilijk om alles rond te krijgen. “Het organiseren van een massaspektakel met 2.000 figuranten en medewerkers en 40.000 toeschouwers lijkt ons geen verstandige keuze”, aldus Matthieu Clarysse, algemeen coördinator van de Heilig Bloedprocessie.

Ook de voorbereidingen zouden een probleem vormen. “Met grote groepen figuranten samenkomen om alle taferelen te repeteren, is nu onmogelijk.”

De Heilig Bloedprocessie wordt dus uitgesteld naar op donderdag 13 mei 2021. Wie een ticket voor een zitplaats kocht voor de editie van dit jaar, wordt binnenkort persoonlijk gecontacteerd.

Door blg
AANGERADEN
Meest recent