Opnieuw topverdachte naar huis in ‘De mol’

Voor de derde week op rij een verrassende exit in ‘De mol’: Laure (46) moet het spel verlaten. Ze fixeerde zich op één kandidaat. Dat had ze beter niet gedaan, beseft de Duffelse.

Laure had het rode scherm zien aankomen, geeft ze toe. “Ik voelde het precies. Ik had de vragenlijst te snel ingevuld. Ik had mijn molboekje ook onvoldoende bestudeerd.” (lees verder onder de video)

De moeder van drie denkt te weten wat haar genekt heeft. “Ik heb al mijn geld op één paard gewed. Het verkeerde. Ik dacht: Als ik nu juist zit, ben ik zeker van mijn mol en ga ik door naar de finale. Ook de pasvragen voor drie kandidaten speelden een grote rol. Ik had het gevoel dat ik wel risico’s moest nemen, want Salim, Dorien en Bart hadden een stevige voorsprong.”

Bij de laatste opdracht van de vierde aflevering verkozen Salim en Dorien pasvragen voor zichzelf boven geld in de groepspot. Ze moesten daarvoor achterhalen welke vier van hun vijf tegenspelers uit een vliegtuig waren gesprongen. Ze gooiden het op een akkoord met Bart, die in ruil voor het juiste antwoord meedeelde in de winst.

“Ik heb spijt dat ik niet heb onderhandeld over de pasvragen”, zegt Laure. “Salim, Dorien en Bart speelden het gewoon slim.” (lees verder onder de foto)

Opnieuw topverdachte naar huis in ‘De mol’
Laure (tweede van links) en co. horen dat Bart (rechts) het op een akkoordje heeft gegooid met Salim en Dorien. Foto: Vier

De exit van Laure is een verrassing, want veel kijkers hadden haar hoog op hun verdachtenlijstje staan. Best leuk, al die blikken in haar richting, vond de management assistant. “Mijn collega’s noemden me op de werkvloer al snel Ons molletje. Ik heb me niet met opzet verdacht gemaakt. Ik wilde mezelf blijven, hoewel ik besefte dat dat misschien niet de beste tactiek was.”

Door dhs