Trump wil in geen geval opdraaien voor veiligheidsfactuur van prins Harry en Megan

Foto: REUTERS

Donald Trump vindt het geweldig dat de Britse prins Harry en zijn vrouw Meghan Markle uiteindelijk niet naar Canada verhuizen, maar naar de Verenigde Staten. Maar hij zal geen cent betalen voor hun veiligheid, heeft hij via Twitter laten weten.

“Ik ben een grote vriend en een bewonderaar van de Queen en het Verenigd Koninkrijk. Prince Harry en Meghan verhuizen naar de VS, maar de Verenigde Staten zullen niet betalen voor hun bescherming.” Om daar geen misverstanden over te laten bestaan, voegde hij er in zijn eigen stijl aan toe: “They must pay!” Zij moeten betalen! Met uitroepteken.

De kosten voor die bescherming worden op 8 miljoen pond (8,9 miljoen euro) beraamd. Een woordvoerder van het koppel heeft laten weten dat ze er zelf hoegenaamd niet aan denken op de Amerikaanse overheid te laten opdraaien voor die kosten.

Nu woensdag verliezen prins Harry en zijn vrouw definitief hun koninklijke titel. Tot dan blijven ze de hertog en hertogin van Sussex. Het koppel heeft er zelf voor gekozen om met hun zoontje Archie uit het Verenigd Koninkrijk weg te gaan. Vooral omdat ze zich opgejaagd wild voelen door de Britse roddelpers. Eerst verhuisden ze naar Canada, waar ze wel bescherming kregen van de Canadese Royal Mounted Police, omdat Canada nog altijd deel uitmaakt van het Britse gemenebest. Intussen verbleven ze al even in Los Angeles, waar ze in zelf-isolatie gingen voor het coronavirus. T

Door frp
AANGERADEN
Meest recent