Abonnee worden? Kies je leesformule

30/03/2020 - TV & Radio
camera closecorrect down eyefacebook Het Nieuwsblad nextprevquote share twitter video

Geriater Ann Vandenbroucke. Vier

“Topdokters” over corona: geen make-up, onbemande camera’s en voldoende afstand

Vier zendt vanavond een special van ‘Topdokters’ uit over het coronavirus. Daarin ontvangt Gilles De Coster vier praatgasten. Het programma wordt vandaag opgenomen onder strenge veiligheidsmaatregelen.

“Om nauw contact te vermijden, moeten de gasten en de host hun eigen make-up voorzien. De micro’s worden ontsmet en door henzelf opgespeld”, zegt producer Peter Ceustermans. “Alles wordt voornamelijk geregistreerd door onbemande camera’s. Er is slechts één bemande camera die op ruime afstand en met respect voor de regels alles mee in beeld zal brengen. Op de locatie zelf wordt er met een minimale bezetting gewerkt. Iedereen voorziet in zijn eigen catering, alles is aanwezig voor een goede handhygiëne en alles wordt grondig ontsmet.”

De vier praatgasten zijn vertrouwde gezichten uit Topdokters. Ann Vandenbroucke werkt als geriater in het AZ Damiaan in Oostende, op een van de grootste geriatrische afdeling van België. Ze komt dus dagelijks in contact met ouderen, die net het meeste risico lopen door het virus. Eva Van Braeckel is longarts in het UZ Gent. Zij leidt daar nu de corona-afdeling. Nasser Nadjmi is chirurg in twee Antwerpse ziekenhuis. Zijn roots liggen in Iran, het land dat na China en Italië het zwaarst wordt getroffen. En Réginald Moreels is een chirurg die vooral opereert in Congo. Het Afrikaanse land is sinds vorig jaar in de greep van een ebola-epidemie. Daar komt het coronavirus nu nog bij.(dhs)

Topdokters

Vier, 20.35 uur

Nu in het nieuws