Abonnee worden? Kies je leesformule

30/03/2020 - TV & Radio
camera closecorrect down eyefacebook Het Nieuwsblad nextprevquote share twitter video

Marianne. VRT 

Marianne wint ‘1 jaar gratis’ “En nu orchideeën spotten in Ecuador”

De Lokerse Marianne Haeck (60) heeft de Eén-quiz 1 jaar gratis gewonnen. Met het jaarloon van de best verdienende kandidaat – goed voor een geldpot van 70.000 euro – plant ze een bijzondere vakantie. “Als orchideeënliefhebber wil ik al lang eens naar Ecuador om de planten in hun natuurlijke habitat te zien”, zegt de bloemiste die heftruckchauffeur werd. Haar man André, met wie ze 42 jaar getrouwd is, mag mee. “Ik zie het als een uitgestelde huwelijksreis. Vroeger bestond dat niet, huwelijksreizen.”

1 jaar gratis beleefde zaterdagavond na dertien weken zijn finale. Drie twintigers en één zestiger streden om de prijzenpot: Maty (21, uit Gent), Iben (21, uit Gits), Sara (26, uit Schaarbeek) en Marianne. Na een spannende eindstrijd kwam die laatste als winnares uit de bus.

“Ik viel uit de lucht. Ik kon niet geloven dat ik gewonnen had”, reageert Marianne. “Het was een mooi moment: de medekandidaten feliciteerden me, de supporters in het publiek applaudisseerden en er kwam gouden confetti naar beneden. Onwezenlijk.”(ca)

AANGERADEN