Karim Benzema rekent af met vervanger bij Franse nationale ploeg Olivier Giroud: “Karten is toch ook niet hetzelfde als Formule 1?”

Foto: Photo News

Karim Benzema heeft stevig uitgehaald naar zijn vervanger bij de Franse nationale ploeg, Olivier Giroud. De spits van Real Madrid maakte in gevatte bewoordingen duidelijk dat hij zijn landgenoot niet al te hoog heeft zitten. De kritiek op deze uitspraken deert Benzema niet: “Het is gewoon hoe ik erover denk.”

Benzema werd zondagavond in een livegesprek op Instagram met Mohamed Henni gevraagd of hij vond dat de huidige spits van Les Bleus beter is dan hijzelf. “Dit gaat niet te lang duren”, begon hij. “Je verwart Formule 1 toch ook niet met karting? En dan druk ik me nog vriendelijk uit. (...) Ik weet dat ik Formule 1 ben.”

“Het enige wat je over Giroud wel kan zeggen, is dat het wel werkt door hem. Het zal niet spectaculair zijn, maar je ziet Mbappé en Griezmann meer bij de Franse nationale ploeg omdat Giroud het werk opknapt. Maar houdt iedereen van dat spel? Ik weet het niet.”

Benzema pareert kritiek: “In vergelijking met Ronaldo ben ik dan weer de ‘karting’”

Ondertussen reageerde Benzema al op de kritiek die hij ontving op deze uitspraken. “Mensen hebben mijn uitspraken over de Formule 1 en karting geïsoleerd. Wat ik zei over de positieve bijdrage van Giroud aan de Franse nationale ploeg, lees ik nergens.”

Toch blijft hij achter zijn uitspraken staan. “Wat ik zei over de Formule 1, blijft wel de waarheid: het is wat ik erover denk.” Benzema geeft tot slot een voorbeeld om klaarheid te scheppen: “Als ze mijn mening zouden vragen over Ronaldo (Luís Nazário de Lima, de Braziliaan die onder meer voor Inter en Real uitkwam, nvdr.), dan was het helemaal anders. Dan was hij de Formule 1 en was ik slechts de karting. Zo simpel is het.”

Karim Benzema rekent af met vervanger bij Franse nationale ploeg Olivier Giroud: “Karten is toch ook niet hetzelfde als Formule 1?”
Benzema heeft ontzag voor Ronaldo, die ook voor Real Madrid uitkwam Foto: EPA

Benzema wordt niet meer opgeroepen voor de Franse nationale ploeg sinds eind 2015. Toen werd hij opgepakt op beschuldigingen van chantage van ploegmaat Mathieu Valbuena met een sekstape. Daarop verklaarde Frans bondsvoorzitter Noël Le Graët dat Benzema niet meer welkom was bij de Franse nationale ploeg.

Eind 2019 deed Le Graët de deur helemaal dicht toen Real-trainer Zinédine Zidane nog eens een ballonnetje opliet over een terugkeer van Benzema bij de wereldkampioen. “Zijn avontuur bij de Franse nationale ploeg is afgelopen.” Benzema kwam 81 keer uit voor Frankrijk, waarin hij 27 goals scoorde. Giroud zit sinds 2011 aan 39 goals in 97 wedstrijden. Met hem in de spits werd Frankrijk in de zomer van 2018 wereldkampioen.

Door Wim Conings
AANGERADEN
Meest recent