Kapelhoekkermis gaat niet door

Foto: www.kapelhoek.be

Zulte - Naar aanleiding van de recente ontwikkelingen en beslissingen van de federale regering rond het Coronavirus (Covid-19), heeft het comité Kapelhoek Zulte vzw de moeilijke maar weloverwogen beslissing genomen om de komende wijkkermis, die gepland was in het weekend van 15-16-17 mei 2020, te annuleren. In het kader van de coronamaatregelen lijkt het niet mogelijk de wijkkermis nog op een goede manier te organiseren of te laten doorgaan.

Johan Dewitte: ‘Het was dit jaar de 40ste editie van de welgekende Kapelhoekkermis. Het comité was erin geslaagd opnieuw een topprogramma voor het gehele weekend in elkaar te boksen. Naast de gekende activiteiten, zoals het optreden van de kleuters uit de wijkschool op vrijdagavond, de vinkenzetting op zaterdag en o.a. het eetfestijn op zondag, was er op zaterdagavond ook weer een showavond gepland. Niemand minder dan De Romeo’s, Les Folles de Gand, dat zijn travestieten, en coverband Fons en die van Ons stonden geprogrammeerd.’

‘Maar in de gegeven omstandigheden is het niet langer mogelijk onze kermis veilig en optimaal voor iedereen te laten verlopen. De gezondheid van alle mensen primeert nu dusdanig dat we de gehele kermis in 2020 annuleren,’ besluit Johan Dewitte.

Door Eddy Lefevre
AANGERADEN