Operazanger Placido Domingo heeft ziekenhuis verlaten

Bron © BELGA

Foto: REUTERS

De Spaanse tenor Placido Domingo maakte maandag bekend dat hij het Acapulco-ziekenhuis in Zuid-Mexico heeft verlaten. De zanger was er opgenomen na complicaties als gevolg van een Covid-19-infectie.

“Ik ben thuis, ik voel me goed. Toen de eerste symptomen verschenen stond ik, zoals altijd, onder medisch toezicht vanwege mijn leeftijd en mijn andere ziekten. Bijgevolg werd meteen aan een Covid-infectie gedacht en dat heeft me heel erg geholpen”, zei de 79-jarige operazanger in een verklaring op zijn Facebook-pagina.

Placido Domingo geeft aan dat hij zijn behandeling voortzet en uitrust in zijn huis in Acapulco, een Mexicaanse badplaats op 400 km van Mexico-Stad.

De zanger kondigde op 22 maart aan dat hij besmet was geraakt met Covid-19. Hij drong er nogmaals bij zijn bewonderaars op aan om de gezondheids- en sociale afstandsrichtlijnen te respecteren die werden gegeven om de pandemie te stoppen, en om zoveel mogelijk thuis te blijven.

Placido Domingo wordt de laatste maanden beschuldigd van seksuele intimidatie, waardoor hij zijn post als regisseur van de Los Angeles Opera moest opgeven en verschillende recitals en uitvoeringen moest annuleren.

MEER OVER HET CORONAVIRUS