‘Thuis’-actrice verloor dag na bevalling al alle zwangerschapskilo’s: “En daarna nog eens drie”

Foto: Dirk Vertommen

Vorige week was Daphne Paelinck (31) plots terug in ‘Thuis’ te zien als het onuitstaanbare personage Christine. Een grote verrassing voor de kijkers, maar ook opvallend. De actrice beviel namelijk amper negen maanden geleden van haar eerste kind.

“Het was niet moeilijk om Christine weer in de vingers te krijgen”, vertelt Paelinck aan Dag Allemaal. “Ik trok haar kleren aan en voelde meteen weer de pittige dame van vroeger bovenkomen.” Sinds haar laatste verschijning op het kleine scherm, in september, ziet het leven van de actrice er nochtans helemaal anders uit. In juni beviel ze van een dochter: Allie.

De bevalling liep vlotter dan verwacht. “Voor de geboorte had ik nog gezegd: Ik wil maar één kind, maar omdat het allemaal zo vlot verliep, dacht ik na de bevalling meteen: Dit wil ik nog wel eens meemaken. Als het van de dokter had gemogen, was ik de avond na de bevalling al naar huis gegaan”, aldus Paelinck in het interview. Ook de zwangerschapskilo’s vlogen er in een snel tempo af. “De volgende dag was ik ze al kwijt: veertien in totaal. Door borstvoeding verloor ik er na een paar dagen nog eens drie.”

Nu wil de actrice genieten van haar baby’tje en het leven als mama, al kijkt ze wel uit naar de toekomst: “Ik laat corona de pret niet bederven. (...) Ik tracht me ondanks de ellende te focussen op mooie toekomstplannen.”