Zo gaat de VS om met het coronavirus: Trump is naar eigen zeggen goed bezig, gouverneur New York vraagt hulp

Donald Trump heeft zondag aangekondigd dat de VS zo’n 100.000 tot 200.000 doden verwachten. “Als er maar 100.000 doden vallen, zijn we goed bezig”, klonk het. In New York zijn ze iets minder tevreden. Gouverneur Andrew Cuomo heeft gezondheidswerkers gevraagd om te komen helpen.

Al is er ook hoop in New York. Het aantal ziekenhuisopnames blijft er wel stijgen, maar het gaat minder snel dan voordien. De opnames verdubbelen nu om de zes dagen in plaats van om de twee of drie dagen.

Toch is er in Central Park een noodhospitaal gebouwd voor coronapatiënten. Volgens Amerikaanse media plaatst de evangelische hulporganisatie Samaritan’s Purse 68 bedden in het bekende park. In het hospitaal, dat uit witte tenten bestaat, komt een speciale afdeling voor longzorg. Een team van zeventig medisch specialisten moet dinsdag de eerste patiënten ontvangen.

“Central Park is eerlijk gezegd wel de laatste plek waar ik had verwacht een noodziekenhuis te bouwen”, zegt het hoofd van de afdeling, dokter Elliott Tenpenny. “Maar de stad had zelf natuurlijk ook nooit gedacht te maken te krijgen met een pandemie als deze.”

En er werden nog meer bijzondere maatregelen genomen om de stad te helpen tijdens de crisis. Zondag vertrok een hospitaalschip van de marine al richting New York.

LEES OOK. De bocht van Trump: “Als we dodentol kunnen beperken tot 100.000 hebben we goed werk geleverd”

bekijk ook

Van “hoax” tot “nationale noodtoestand”: dit zei Trump de voorbije maanden over het coronavirus

“Oh ow”: Trump maakt zich uit de voeten wanneer arts naast hem zegt dat ze koorts had

Door tica, blg
Helden van corona
Slachtoffers van corona
Meest recent