Plots wordt Lionel Messi nu ook de Che Guevara van Barcelona genoemd

Vincent Kompany slaagde er (nog?) niet om al zijn ploegmaats te overtuigen om het contract te tekenen waardoor ze hun loon van de maand april afstaan. Zo wil Anderlecht de financiële crisis door het coronavirus het hoofd bieden. Bij FC Barcelona overtuigde Lionel Messi zijn ploegmaats wél al om 70% van hun loon af te staan. En zo wordt hij plots de “Che Guevara van Barça” genoemd.

LEES OOK. Niet iedereen wil alles inleveren bij Anderlecht: spelers discussiëren weer over voorwaarden om salaris van april af te staan

Lionel Messi bevesitgde in een verklaring dat de sterren van FC Barcelona een loonsverlaging van 70% zullen krijgen. Een dag later siert hij op heel wat voorpagina’s van de Europese sportkranten, waar hij wordt bewierookt. De meest opvallende voorpagina is die van het Franse L’Equipe waar hij vergeleken wordt met Che Guevara.

Plots wordt Lionel Messi nu ook de Che Guevara van Barcelona genoemd

Che Guevara was een (omstreden) Argentijns marxistisch revolutionair en Cubaans guerrillaleider. Hij hielp in 1959 Fidel Castro in Cuba aan de macht en verspreidde ook de revolutie in de Democratische Republiek Congo en Bolivia. Che Guevara werd een symbool en zijn afbeeltenis is ook nu nog steeds populair.

Messi gaf eerder al toe dat hij heel blij is om zijn gezicht op t-shirts te zien naast dat van zijn landgenoten als Maradona én Guevara. “Soms ga ik naar andere delen van de wereld en vind het Argentijnse shirt met mijn naam erop, en dat is geweldig. Ik ben ook heel blij om t-shirts of vlaggen van Che Guevara en Maradona overal ter wereld te zien. Het geeft me een heel goed gevoel”, liet hij optekenen.

Ook in Spanje maakte hij zich erg populair door die loonsafstand door te drukken bij zijn ploegmaats.

Plots wordt Lionel Messi nu ook de Che Guevara van Barcelona genoemd

.

Door Michiel Verheirstraeten
AANGERADEN