Oostende werkt Champions League basketbal na de zomermaanden af

Foto: Rudy DECLERCK

De Basketball Champions League heeft een originele maar correcte formule bepaald om deze intercontinentale clubcompetitie toch nog op het terrein af te ronden.

In een video-conferentie heeft de Raad van Bestuur van de Basketball Champions League unaniem beslist om de huidige campagne af te ronden met een Final Eight-weekeinde tussen 30 september en 4 oktober. De formule wordt “single-game knock-out”.

De competitie van de Champions League werd opgeschort na de tweede speeldag van de Round of Sixteen in de play-offs. In twee van de acht duels stond het toen 1-1.

Filou Oostende en Iberostar Tenerife hadden in hun reeks elk een match gewonnen. Ook in de serie tussen JDA Dijon en Nizhny Novgorod was er nog geen beslissing. Zes andere clubs realiseerden wel een 2-0-sweep en zijn dus kwartfinalist: Hapoel Jeruzalem, AEK Athene, San Pablo Burgos, Zaragoza, Turk Telekom Ankara en Nymburk.

De beslissende matchen voor het zevende en achtste ticket voor de Final Eight van de Champions League worden gespeeld op een nog te bepalen datum voor 30 september.

Door rpo
  • AANGERADEN