School GO! Centrum zamelde 100 zakken afgedankte kledij in

Foto: if

Geraardsbergen - De basisschool GO! Centrum deed mee aan de inzamelactie "bag2school" waarbij men kledij inzamelt en per kilo ontvangt de school een vergoeding. Het werd een succes want de actie leverde 100 zakken op gevuld met oude kledij.

GO! Centrum is een zogenaamde MOS-school waarbij veel aandacht wordt besteed aan het milieu en dat via concrete acties. "Wij willen de afvalberg niet nóg hoger maken en daar hoort dus ook het inzamelen bij van niet meer gebruikte kleding" zegt juf Annelies Erauw.

“Begin maart deden wij een oproep om oude kledij te verzamelen en in te leveren op school. Met de opbrengst kunnen we ons steentje bijdragen om mee te zorgen voor een actieve speelplaats waar het heerlijk vertoeven is."

De actie is nu afgesloten en directeur Stijn Haegeman is in zijn nopjes. “Ik ben zeer verheugd om vast te stellen dat deze actie een enorm succes is geworden. We verzamelden meer dan 100 zakken oude kledij in. Een waar succes! Dit toont andermaal aan dat wij kunnen rekenen op geëngageerde ouders. We zijn hen dan ook bijzonder dankbaar.”

Door Jan Lion
AANGERADEN