Ook bij Astana moeten renners inleveren

Bron © BELGA

Foto: Photo News

De Kazachse wielerploeg Astana vermindert de salarissen van de renners en stafleden vanaf vandaag/1 april met dertig procent. Manager Jana Seel heeft dat woensdag bevestigd op wielerwebsite Cyclingnews. De maatregel is het gevolg van de coronacrisis, waaronder ook de wielersport lijdt. Alle voorjaarsklassiekers zijn bijvoorbeeld uitgesteld.

“We korten de salarissen zolang er niet gefietst wordt. Dit doen we omdat de coronacrisis grote economische impact heeft op onze ploeg en de sponsors”, verklaart Seel. “Alle renners en stafleden hebben ingestemd, omdat ze begrijpen dat we in een uitzonderlijke tijd leven. Ik wil wel benadrukken dat de salarissen tot nog toe steeds voor de volle honderd procent zijn uitgekeerd.”

Bij Astana staan onder meer Jakob Fuglsang, Miguel Ángel Lopéz, Aleksej Loetsenko en onze landgenoot Laurens De Vreese onder contract. Het team dat fietst onder de vlag van Kazachstan is de tweede WorldTour-ploeg die een loonoffer vraagt van de renners. Lotto Soudal maakte eerder al bekend dat haar renners en stafmedewerkers vrijwillig afstand zullen doen van een deel van hun loon.

# Belga context ## Related picture(s) [Coronavirus - CYCLING KUURNE BRUSSEL KUURN...]

[Coronavirus - CYCLING KUURNE BRUSSEL KUURN...]

## Related article(s) [Coronavirus - Renners en personeel van Lot...]

View full context on [BelgaBox]

(belga)

Door Michiel Verheirstraeten
AANGERADEN