Tomorrowland opnieuw beste festival ter wereld

Opnieuw raak: Tomorrowland mag zich voor de zevende keer het beste dancefestival ter wereld noemen.

Tijdens de International Dance Music Awards – zeg maar de Oscars van de dancemuziek – is Tomorrowland opnieuw in de prijzen gevallen. Het festival werd afgelopen nacht voor de zevende keer uitgeroepen tot beste dancefestival ter wereld. Ook onze Belgische dj’s Dimitri Vegas & Like Mike en Charlotte de Witte namen een beeldje mee naar huis.

Geen awardshow met toeters en bellen, geen decadente feestjes in de binnenstad van Miami. De International Dance Music Awards, een jaarlijks onderdeel van de Miami Winter Music Conference, werden dit jaar door de coronacrisis via sociale media uitgedeeld. Maar afterparty of niet, voor Tomorrowland viel opnieuw goed nieuws te rapen. Het Belgische festival kaapte opnieuw de trofee voor beste festival weg. Al voor de zevende keer: ook in 2012, 2013, 2014, 2015, 2016 én 2019 stond Tomorrowland op het bovenste schavot.

Tomorrowland opnieuw beste festival ter wereld
Na het goud in de DJ Mag Top 100 staan Dimitri Vegas & Like Mike ook weer bovenaan het rijtje bij “de Oscars van de dancemuziek”. Foto: Dimitri Vegas & Like Mike - Bringing the Madness 3.0

Ook voor onze Belgische dj’s werd het een geslaagde prijsuitreiking. In de categorie ‘Techno’ mag Charlotte de Witte zich voor het tweede jaar op rij de beste vrouwelijke artiest noemen. En in het rijtje voor ‘Beste mannelijke artiest in dance/electronic’ ging het beeldje voor de vierde keer naar Dimitri Vegas & Like Mike. De broers pakten ook in 2014, 2015 en 2016 de hoofdprijs. Alweer een bekroning, nadat ze vorig jaar bovenaan de rangschikking stonden in de prestigieuze DJ Mag Top 100. “Dit is opnieuw een erkenning”, zegt Dimitri Vegas. “Jammer dat de uitreiking op deze manier moest gebeuren, maar alle begrip natuurlijk. Ik heb dan maar thuis een fles gekraakt met mijn vrouw Anouk, en even met Mike geskypet. Miami lag gisteren even in Schoten.”

De winst is een opsteker voor de organisatie van Tomorrowland, dat in maart de wintereditie in Alpe d’Huez moest annuleren door de coronacrisis. Of de zomereditie tijdens de twee laatste weekends van juli kan doorgaan zoals gepland, is voorlopig nog afwachten.

Tomorrowland opnieuw beste festival ter wereld
Charlotte de Witte kroont zich voor het tweede jaar op rij tot beste vrouw in de technowereld. Foto: Photo News
Door Dennis Van Goethem