Grasseizoen ligt overhoop: Stuttgart en Berlijn onderzoeken nieuwe datum, nog geen besluit over US Open

Bron © BELGA

Foto: AP

Tennisbonden ATP en WTA lieten woensdag, na de bevestiging dat Wimbledon dit jaar wegens de coronacrisis niet plaatsvindt, weten hun wedstrijden op het circuit zeker tot 13 juli te schrappen. Dat wil zeggen dat het hele grasseizoen in het water valt, al onderzoeken enkele organisaties de mogelijkheid om hun toernooi te verplaatsen.

LEES OOK. Ook Wimbledon wordt afgelast door coronavirus

Onder meer de ATP-toernooien in ‘s-Hertogenbosch, Stuttgart, Londen-Queen’s, het Duitse Halle, Mallorca en Eastbourne gaan niet door. Op het WTA-circuit trekt de coronacrisis een streep door de bijeenkomsten in ‘s-Hertogenbosch, Nottingham, Birmingham, Berlijn, Eastbourne en Bad Homburg.

De organisatoren van de toernooien van Stuttgart en Berlijn verklaarden echter aan het Duitse persbureau DPA dat ze de optie tot een verplaatsing naar later dit jaar openhouden. “Maar dan moet de toestand wel weer helemaal genormaliseerd zijn”, klinkt het in koor bij de twee events.

Twee andere Duitse toernooien, in Bad Homburg en Halle, lieten weten geen uitstel te overwegen. Zij focussen zich al op de editie van 2021. Dat geldt ook voor het Nederlandse ‘s-Hertogenbosch. “De gezondheid van de spelers, medewerkers en bezoekers staat altijd voorop”, zei toernooidirecteur Marcel Hunze. “Daarom kunnen we niet anders dan het toernooi een jaar uitstellen. Deze beslissing schept duidelijkheid voor iedereen in een periode waarin het sentiment er niet is om grote evenementen te bezoeken. In 2021 organiseren we samen met onze trouwe partners weer een toptoernooi.”

US Open gaat voorlopig door

De Amerikaanse tennisfederatie USTA liet weten dat de US Open, die eind augustus in het door de coronacrisis zwaar getroffen New York starten, voorlopig als gepland plaatsvinden. “USTA volgt de coronasituatie op de voet op en houdt met alle scenario’s rekening”, luidt het. De federatie stelde de site van Flushing Meadows, thuisbasis van de US Open, al ter beschikking van de gezondheidsdiensten. Er wordt op het terrein onder meer een veldhospitaal met 350 bedden opgetrokken en het Louis Armstrong Stadium zal dienst doen als enorme keuken waar dagelijks 25.000 maaltijden bereid worden.

Grasseizoen ligt overhoop: Stuttgart en Berlijn onderzoeken nieuwe datum, nog geen besluit over US Open
Krijgen we in augustus een opvolger voor Rafael Nadal op de US Open? Foto: Photo News
Door Joost Marynissen
    AANGERADEN